Selectie Avond van de Almeerse Film 2017:


Van harte gefeliciteerd aan de drie geselecteerde teams: Cyrus Esfandiari, Mo Hersi en Sherazade Fritze. Hieronder lees je meer over de projecten en de makers. Klik hier voor de teasers en donatie mogelijkheden van deze projecten. 


TEAM 1: THE MESSENGER: Wat spreek jij goed Nederlands – een documentaire van Mo Hersi
Mo Hersi is een echte duizendpoot. Profvoetballer, zelfstandig ondernemer, inspirerend comedian, filmmaker, Mo kan zeggen dat hij het allemaal beheerst. Op de Avond van de Almeerse Film zien we zijn documentaire waarin hij 800km door Nederland heeft gelopen als Messenger. Dit is een persoon die vroeger, en tegenwoordig nog steeds in bepaalde landen, een boodschap over brengt van de ene persoon naar een ander. Niks geen WhatsApp of email, gewoon storytelling van mens tot mens. Mo laat in zijn documentaire zien hoe er wordt gekeken en wordt omgegaan met vluchtelingen in Nederland.

Wil jij Mo Hersi helpen deze docu te maken? Kijk dan snel op www.cinecrowd.com/nl/messenger


TEAM 2: EDUARD EN REBEKKA – een documentaire van Sherazade Fritze
Sherazade is een enorm betrokken Almeerder met haar hart in de cultuur. Dansen, acteren muziek en films maken, ze doet het allemaal. Vanuit haar betrokkenheid maakte ze onlangs kennis met twee inwoners van de stad die eigenlijk iedereen kent, maar niemand écht heeft ontmoet: Rebekka en Eduard, een stel dat al geruime tijd door Almere zwerft.
“Ik ga het stel een maand volgen en het publiek zich laten verwonderen over deze twee iconische inwoners van Almere. Hun leven is verwonderlijker dan iedereen had kunnen bedenken”, aldus Sherazade. 

Je kan Sherezade helpen haar docu te maken door te doneren via www.cinecrowd.com/nl/eduard-rebekka

 

TEAM 3: SCRATCHED BLUE SKY – een fictie film van Cyrus Esfandiari
Regisseur Cyrus Esfandiari en producent Masood Banozadeh zijn beiden vluchtelingen uit Iran. Cyrus heeft al jaren ervaring als regisseur en schrijver en Masood als cameraman en producent. Met de film SCRATCHED BLUE SKY vertellen ze het emotionele verhaal van FARAH, een vijfjarig meisje uit Syrië die getuige is geweest van de dood van haar ouders tijdens een bombardement in Aleppo vier maanden geleden. Ze woont momenteel in het AZC-vluchtelingenkamp in Nederland met haar vijfenvijftigjarige oom ZAYAN. Hij is een geleerde en ervaren man en is gepensioneerd docent die zijn vrouw en enige zoon ook in de oorlog is verloren en die nu voor Farah zorgt. Farah hield ontzettend veel van haar ouders en in het bijzonder van haar moeder. Hun verlies heeft haar ontzettend aangedaan, en het is te veel geweest om te verwerken voor zo’n klein meisje; ze sprak of huilde zelfs niet na het incident en is in shock. Hierdoor is zij in isolement geraakt; ze staart alleen maar naar de grond, kijkt niet op, slaapt niet goed, wil niet met andere kinderen spelen en speelt alleen met een paar roze kralen die voor haar van grote emotionele waarde zijn.
In Scratched Blue Sky laat Cyrus zien hoe familie en vrienden hiermee omgaan.

Via www.cinecrowd.com/nl/scratched-blue-sky kan jij Cyrus helpen deze film mogelijk te maken. 

 


Selectie Avond van de Almeerse Film 2016: 


TEAM 1: De Laatste Keer

TEAM 1: De Laatste Keer

TEAM 3: Stripheldenbuurt

TEAM 3: Stripheldenbuurt

TEAM 2: Londo

TEAM 2: Londo

TEAM 4: Baker Boyz

TEAM 4: Baker Boyz


Meer nieuws vind je op ons blog