In de rubriek 'Meet the makers' stellen we de makers die mee doen met De Avond van de Almeerse Film aan jullie voor. Als eerste aan de beurt zijn Leon en Bram. Samen maken ze 'Stripheldenbuurt'. Wij stelden hen een aantal vragen. 

Waarom doen jullie mee aan de Avond van de Almeerse Film? 

Natuurlijk doen we mee met de Avond van de Almeerse Film voor de grotere glorie van onszelf en onze toekomstige projecten. Maar ook om de Almeerse cultuurindustrie op de kaart te zetten. Er worden een hoop interessante dingen gedaan in Almere, maar de buitenwereld weet daar nog onvoldoende van. En die cultuur wordt met dit festival alleen nog maar meer vergroot. Hoe fantastisch is het dat we dit jaar een Almeers filmfestival hebben?

Waar komt het idee vandaan? 

Wij verwonderen ons wel vaker over de boosheid en angsten van mensen, terwijl diezelfde mensen niet altijd lijken te weten waarom ze nu echt boos en/of bang zijn. Ligt dat aan de buitenwereld, of toch aan henzelf? Dat thema wilde we verkennen met deze film. Op een grappige en absurdistische manier. Onze hoofdpersonen Henk en Ingrid zijn grappige en sympathieke mensen, maar ze maken een grote fout in hoe ze hun problemen te lijf gaan.

Waarom willen jullie Stripheldenbuurt maken? 

Dit wordt absoluut geen moralistische film. Wij willen een lekker toegankelijke tragische komedie maken, met de nodige verrassende wendingen. Er worden fantastische films gemaakt in Nederland, maar toch roepen veel mensen dat ‘ze niet zo houden van Nederlandse films’. Dit publiek willen wij juist aanboren, door ze te vermaken, te verbazen en te verrassen. We maken het type film wat we zelf graag zouden willen zien. Films van professionele kwaliteit, maar met een inhoud die je nog niet gezien hebt.

Meer informatie over de crowdfunding vind je hier: https://cinecrowd.com/nl/stripheldenbuurt.