De samenwerking tussen CineCrowd en Cultuurfonds Almere houdt in dat vanuit het Cultuurfonds Almere aan drie uitgekozen films €2.500-, word toegekend, op voorwaarde dat de makers minimaal €7.500-, crowdfunden via hét crowdfundingplatform voor cinema: CineCrowd.

Over CineCrowd

CineCrowd biedt filmmakers en investeerders onafhankelijke ondersteuning bij het (co)financieren, (co)produceren, distribueren en exploiteren van films. We zijn een platform waar filmmakers, financiers, donateurs en filmliefhebbers samenkomen. 
CineCrowd streeft ernaar middels alternatieve financiering meer onafhankelijke films te realiseren om zo bij te dragen aan een breder palet en een grotere (culturele) diversiteit van films, makers en genre. 

Via de website www.cinecrowd.com kunnen bedrijven en particulieren zonder risico een bijdrage leveren aan de financiering van het filmproject en zo de realisatie van een film mogelijk maken. Sinds de start van de stichting in 2011, zijn er ruim 300 projecten ‘gecrowdfund’ en de stichting heeft een slagingspercentage van 85%. Inmiddels is er meer dan €2,3 miljoen gedoneerd door meer dan 25.000 donateurs. 

Stichting CineCrowd heeft zich inmiddels verbreed door ook projecten op te zetten voor nieuw talent; onder andere De Ontmoeting (samenwerking met VERS, VPRO Dorst en BIND), die fungeert als competitie voor korte films, waarbij een deel door samenwerkende partners wordt gefinancierd en een ander deel door 'de crowd'. 

De genomineerde projecten voor deze competitie zullen op CineCrowd zichtbaar zijn als Almeers Film Talent, waardoor dit ook positief zal afstralen op de stad Almere en in het bijzonder de aanwezige culturele (filmmakers) sector.

Draaidagen en post-productie
Tijdens de draaidagen en in de montage worden de makers begeleid in het verfilmen van hun geselecteerde verhaal. Tijdens zowel scenariofase als post-productie fase worden er adviezen gegeven over de vervolmaking van de film. Hierbij is de maker altijd leidend, professionele begeleiding zorgt voor objectiviteit in een (relatieve) snelkookpan van een korte productie als deze.

Over Cultuurfonds Almere

Cultuurfonds Almere wil een creatief en rijk cultureel leven aanwakkeren, want zij zijn ervan overtuigd dat een bruisend cultureel aanbod de stad verrijkt. Als snelle en wendbare organisatie helpen zij de Almeerse culturele sector sterker te worden en moedigen ze deze aan om (meer) samen te werken met collega-cultuurmakers en andere sectoren. Het cultuurfonds deelt als partner graag hun kennis, netwerk en expertise. Daarnaast vinden zij investeren in ondernemerschap, innovatie, talent en creativiteit een must.